Skip to main content

Support

Loop je tegen technische problemen aan? Stuur een bericht naar online-leren@sandragortemaker.nl

De trainingen zijn 24/7 te volgen, alleen is er geen 24/7 support. Actuele werktijden zijn te vinden op mijn contactpagina>>

De meest gestelde vragen

Waar vind ik mijn training?

Onder het tabje “Mijn Profiel”.  Maar het kan zijn dat ik het nog even handmatig moet toevoegen.

Ik zie de bestelling vanzelf binnenkomen en doe het dan zo snel mogelijk.

Kan ik ook vragen stellen tijdens de training?

Ja dat kan zeker, er is optie onder elk onderwerp en les.

Hoe lang duren de sessies

De Samen-Doe-Sessie zijn over het algemeen van 10:00-12:00.

Kan ik een replay bekijken?

Nee, vanwege de privacy gevoelige informatie kan ik de sessie niet opnemen. Maar in de training zelf staan genoeg tutorials.

Veelgestelde vragen over MailChimp

Via mijn blogs krijg ik veel vragen binnen. De meest voorkomende vind je hiernaast.

Een aantal adressen staan niet in de audience, maar zijn ooit aangemeld geweest, maar kunnen zich niet meer aanmelden. (niet via formulier website en ik ook niet handmatig. Staan de adressen dan toch nog ergens verborgen? Unsubscribed?

Ik vermoed dat deze zijn opgeschoond door MailChimp zelf. Of ze hebben zichzelf afgemeld en jij mag ze er dan niet meer opzetten. Dan moeten ze zelf doen. Als je zelf geen adressen van de lijst heb gehaald dan kan je ze inzien via deze methode. Als je de namen kent dan kan je binnen je audience zoeken op naam.
https://mailchimp.com/help/about-cleaned-contacts/

Zoals veel mensen met campagnes zullen merken wordt niet alles geopend. Is er een mogelijkheid om dezelfde campagne nog een keer te versturen, met bijvoorbeeld een andere kopregel, aan de personen die de eerste campagne niet geopend hebben?

Je kan niet dezelfde mail versturen want is die al verstuurd en heeft zijn eigen rapportage. Je kan wel de mail dupliceren en dan versturen naar mensen die hem niet hebben geopend. Precies zoals je zelf ook beschrijft. Deze werkwijze word omgeschreven op: https://mailchimp.com/help/resend-an-unopened-campaign/

Onderaan de nieuwsbrief die ik wil versturen komt steeds mijn oude adres naar voren. Ik heb het adres al meerdere keren aangepast maar hij verandert het niet wanneer ik de nieuwsbrief verstuur. Hoe kan ik het adres blijvend veranderen?

Je hebt dit bij je account gegevens ingevuld. En dan kan je per lijst dit ook nog weer invullen. Voor het versturen is het verstandig om in testmodus te gaan staan. En dan “enable mergetags” aan te zetten. Hoe je dit doet staat op: https://mailchimp.com/help/preview-and-test-your-email-campaign/

Ik heb een nieuwsbrief via Mailchimp gemaakt en daarbij kon ik kiezen dat als mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief via de website ze deze dan automatisch zullen ontvangen. Dit is helaas niet het geval, niemand ontvangt de welkoms brief. In mailchimp staat erachter sending en niet sent heeft het daarmee te maken?

Sending is in dit geval goed want het is een ‘ongoing’/doorgaand iets. Hij staat dus aan. De vraag is, wie ie er ingesteld als ontvanger, wat is de trigger. Als niemand nu iets krijgt (test het met een nieuw, nog niet eerder gebruikt e-mailadres) dan gaat daar iets mis.
Verder zijn er 2 welkomstmailtjes. De 1-click-automation, of die vanuit de signup formulieren. Welke gebruik jij?

Als ik een campagne schedule dan verzend MailChimp hem niet. Enig idee waar dit door kan komen? Timezone, datum, tijd alles staat goed.

Ik kan niet meekijken dus het is een gokje. Bij MailChimp moet je handmatig de zomertijd aanpassen. Dus je moet GMT+2:00 (eastern Europeon time) bij je account instellingen kiezen. En dan ook even bij je schedule weer dat uur checken want dat verschiet dan ook. https://greenwichmeantime.com/time-zone/europe/european-union/the-netherlands/amsterdam/time/

Of er is een trigger ingesteld die niet in werking wordt gesteld. Of er staat een segment ingesteld die ook niet wordt aangesproken.

Ik wil een aanmeldformulier voor een evenement binnen een mailing. Ik heb een form gemaakt en die aan een button gehangen in de mail. Echter, als ik het test krijg ik bij het aanmelden de melding dat ik mij niet kan aanmelden omdat ik al in de Audience zit. Lijkt dus te gaan over het aanmelden voor de nieuwsbrief i.p.v. voor het evenement. Wat doe ik verkeerd?

Ik zou de plugin MC4WP (MailChimp for WordPress) installeren. En dan hun formulier gebruiken. Deze herkent wel dat je al op de lijst staat, maar laat toe dat je de voorkeuren aanpast. Je zult dan wel een groep moeten aanmaken voor dat event binnen je Audience. Na inschrijving komt deze persoon dan in deze groep. Mits je de instellingen goed zet. Zie ook mijn blog https://www.sandragortemaker.nl/wordpress/plugin-mailchimp-for-wordpress/

Ik wil een nieuwsbrief versturen voor aanmelding van een evenement Ik dacht dat stuur ik een signup form mee dmv een button. Maar ik kan niet vinden hoe ik dat doe. Heb jij tips Ik heb al een form en bedank gemaakt.

Heb je het over een signup form van MailChimp. En dan voor een tweede lijst? De link van een signup form vind je op dezelfde pagina waar je deze hebt gemaakt.
Deze link gebruik je als link op een button.

Heb je een groep aangemaakt, en wil je ze op de zelfde lijst toevoegen aan een groep? Dan gebruik kan je een merge tag. *|LIST:SUBSCRIBE|*  is dan de link die je op de button plaatst.

Is het ook mogelijk om via MailChimp een tweede zending uit te sturen naar de mailadressen die jouw nieuwsbrief nog niet hebben geopend?

Ja dat is mogelijk, zie ook dit artikel: https://mailchimp.com/help/resend-an-unopened-campaign/
Je kopieert de campagne en maakt een segment aan op basis van dit gegeven. Bij recepients kies je group or new segment kies je
Campaign Activity | did not open.

Klopt het dat bij een nieuw gratis account de optie ‘scheduled’ is vervallen? Vooraf plannen kan dus niet meer?

Helaas dat klopt, als je na 15 mei 2019 een account hebt aangemaakt dan kan dat niet. Ik heb zelf de optie er nog wel inzitten, omdat ik de legacy voorwaarden heb, ik heb een gratis account van voor 15 mei. Zie ook https://mailchimp.com/help/schedule-or-pause-a-regular-email-campaign/

Ik wil een campaign van een ander MailChimp adres via mijn eigen adres versturen hoe doe ik dat?

Ik ga er vanuit dat je met ‘een ander mailchimpadres’ bedoelt een ander account? Dat kan niet met 1 druk op de knop. Je zou er een template van kunnen maken en dat template deel je (share). Dat kan met de opties in het uitklapmenu/dropdown menu aan de rechterkant bij de tab templates. Ga daarna naar je mail en zorg dat je ingelogd bent met het juiste account. Klik dan op toevoegen aan je account.
Hierna kan je van het template weer een campagne maken. Let er op dat je de afbeeldingen opnieuw moet toevoegen, want die staan in principe in de media bibliotheek van het andere account.

Ik heb een site met Nederlandse en internationale bezoekers, aan wie ik nieuwsbrieven wil schrijven met mailchimp. Ik zou graag een onderverdeling willen maken naar voertaal (Nederlands/Engels). Wat kan ik daarvoor het beste gebruiken: Groepen of segmenten? Ik heb redelijk wat informatie nagelezen, maar vind geen duidelijke aanwijzing.

Je kan een taalgroep aanmaken zodat men kan kiezen uit een Nederlandse of Engelstalige nieuwsbrief. Vervolgens segmenteer je op deze groep. Alles blijft binnen 1 lijst.

Een groep is iets waar men zichzelf voor kan aanmelden. Een tag is iets wat jij achter de schermen toevoegt. Jouw abonnee weet hier niets van.

Segmenten maak je aan op basis van een kenmerk (tag, groep, datum aanmelding, gekocht product etc.)

Als ik mijn MailChimp campagne heb verstuurd, maar op een later tijdstip hem nog 1 of meerdere losse geadresseerden wil nasturen, kan dat dan?

Een verstuurde campagne kan je kopiëren en nogmaals versturen naar een selectie van je lijst. Je kan dan segmenteren gebruiken, je kiest dan bijvoorbeeld alleen sturen naar mensen die na 17 oktober op de lijst zijn gekomen. Je zou hem ook kunnen doorsturen met de optie “forward to a friend” als je deze merge tag tenminste gebruikt in je campagne. Lees ook: https://kb.mailchimp.com/campaigns/design/add-the-forward-to-a-friend-link#How-to-Add-the-Forward-to-a-Friend-Link

All Devices