Een certificaat is een leuke manier om je studenten te laten weten dat ze goed hun best hebben gedaan. De eerste stap is het aanmaken van een nieuw bestand. Deze kan je daarna toewijzen aan een training of een toets (quizz).
Je kan een certificaat uitreiken bij:
het afronden van een module
het halen van een toets.
Hoe maak je een certificaat?
Je kan de tekst van een certificaat deels dynamisch plaatsen met short codes. Op deze manier is het mogelijk om de titel van de module en de naam te plaatsen op het certificaat. De cursist kan straks het certificaat als een pdf downloaden. Gebruik het A4 formaat en houd er rekening mee dat bij printen er een witrand ontstaat. Houd daar rekening mee in je ontwerp en maak deze op in het formaat 28 x 19 cm (29,7×21). In pixels is dat 2000×1440 pixels.
Preview bekijken
Om een certificaat te bekijken, moet je deze eerst toewijzen aan een module, les of een toets.
Simpele manier
Maak een certificaat aan door een titel in te vullen en op dan het certificaat op te slaan. Werk met een standaard certificaat, die voor iedereen hetzelfde. Hiervoor upload je een jpg als uitgelichte afbeelding.
De opmaak kan je in photoshop of Canva doen.
Wil je werken met dynamische content (shortcodes) dan upload je een achtergrond waar alles al op staat behalve de naam van de student en de unieke data (naam, geboortedatum, afronding)
Dynamische Content / Shortcodes
Nu begint het lastige stukje. Nu moet je op een mooie manier de dynamische tekst op de achtergrond afbeelding krijgen. De tekst centreren is het makkelijkste maar wil je liever links uitlijnen dan zul je moeten werken met html en css, zie ook de link hieronder.
Plak vervolgend deze shortcodes om voor en achternaam te tonen
<p style="color:#ffffff; line-height:13px;">spacer</p>
<h1 style="text-indent:19px, font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; ">[usermeta field="first_name"] [usermeta field="last_name"]</h1>
<h3 style="text-indent:19px ">[nog een andere shortcode]</h3>
<p style="text-indent:19px "> tekst kan ook</p>
De tekst er omheen mag je zelf verzinnen. Het is mogelijk om tussendoor een preview te bekijken, mits je hem hebt gekoppeld aan een module of les of quiz. Je kan nog wat spelen met de line-height, text-align en/of text-indent.
Helaas neemt de pdf niet jouw lettertypes mee in de pdf.
Om het certificaat te bekijken en te testen maak je een korte quiz van 1 vraag aan. Je koppelt hier het certificaat aan. Je beantwoord de vraag, waarna je het certificaat kan downloaden. Hij opent in een nieuwe tab. Deze tab laat je open staan. Als je nu wijzigingen maakt hoef je alleen deze tab te verversen.
Zoals je ziet zijn de vertalingen van de meeste termen nogal slecht. Het zelf aanpassen van de teksten vind je in hoofdstuk 5.
In deze lange video neem ik je mee in een project waar we veel met quizen en certificaten hebben gewerkt. Ik liep hier tegen een paar typische dingen aan die je veel tijd kunnen kosten. Kijk dus even mee.
Let er op. Als je een certificaat aan een quiz hangt dan kan je daar alleen de datum op printen van de quiz. Dat is dus een andere shortcode die begint met coursinfo.
Extra velden
Je kan in WooCommerce extra user velden aanmaken via functions.php
Deze user data kan je dan gebruiken om bijvoorbeeld een accreditatienummer en/of geboortedatum te plaatsen. Deze info vind je onder het kopje techniek.
Er is een betaalde plugin waarmee je het mogelijk maakt om een cursist aan een bepaald segment binnen je lijst te koppelen. Dit is een optie die ontbreekt in de Koppeling met WooCommerce.
Op deze manier kan je heel makkelijk contact houden met iedereen die een bepaalde training volgt.
Ik heb een licentie voor deze plugin, tegen betaling kan je meeliften op deze licentie. Wil je hem liever zelf aanschaffen dan kan dat op deze website >>
Als je met een membership/abonnement wilt gaan werken dan ga je werken met groepen. Vervolgens kan je per groep:
Een betaling koppelen
Een groepsleider aanstellen
Kiezen welke modules ze toegang tot hebben
Meerdere trainers
Wil je een platform maken voor bijvoorbeeld meerdere kunstenaars. Of voor een ander collectief dan kan je op deze manier het beheer splitsen.
Elke kunstenaar krijgt zijn eigen groep onder zijn beheer.
Wil je meerdere ondernemers in dezelfde website laten werken dan is het raadzaam om met een extra plugin te werken die er voor zorgt dat je alleen daar bij jouw stukje kan. Je krijgt dan een soort van Udemy constructie.
En het is een stuk veiliger dan iedereen toegang te geven tot de hele website.
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.