1.4 Wat zijn de kosten

Dit zijn globaal de kosten per jaar, jaarlijks terugkomende kosten.

  • Hostingkosten (je hebt een extra database nodig, paar euro per maand extra)
  • LearnDash plugin (180 dollar of delen met mij voor 20,-)
  • WooCommerce (gratis)
  • WooCommerce Subscriptions – optioneel (199 dollar)
  • of Gravity Forms developer licentie (250 euro)
  • MailChimp voor LearnDash (optioneel – 29 euro)
  • Mollie betaaloptie (0,35 per transactie)
  • Koppeling met de boekhouding

Vanwege de veiligheid raad ik aan om LearnDash op een aparte subdomein op te zetten. Dus een 2e website naast je hoofd website. Mocht er iets mis gaan met updaten, heb je grote wijzigingen dan kan je het platform tijdelijk sluiten en blijft je website wel live. Dit kan eenvoudig op een subdomein of binnen map van je website zodat het optisch om dezelfde vertrouwde omgeving lijkt te gaan.

Twijfel je tussen een subdomein of het plaatsen in een subdirectory? Lees dan dan dit artikel >>
Ik kreeg zelf te maken met een heel vervelende loop in de url’s en werk met een subdomein en niet meer met een subdirectory.

Koppeling met boekhouding

Met WooCommerce kan je ook een koppeling maken naar een boekhoudpakket zoals e-boekhouden of MoneyBird. Op deze manier wordt alles volledig geautomatiseerd.

De betalingen gaan via Mollie en deze kan je vaak ook als bankrekening instellen als rekening.

Het is wijs om te bedenken om hoeveel betalingen het gaat, en hoe je deze wil afhandelen. Voorkeur heeft dat alles wordt geautomatiseerd.

Uiteraard wil ik hier wel in meedenken maar bij dit stukje ligt niet mijn expertise. Het is wijsheid om bij je boekhouder advies in te winnen.

Voor WooCommerce zijn er betaalde plugins die facturen aanmaken. En met een extra plugin voor Gravity Forms zou je iets soortgelijks kunnen maken. Maar in beide gevallen wijken ze qua vormgeving af van de facturen die gemaakt worden in je boekhoudprogramma. Zolang de nummering uniek is, zou dat geen probleem moeten zijn.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter