Hoe zit een WordPress website in elkaar – de bouwstenen

Een website bestaat uit een hoop code bij elkaar. Waar je gelukkig als eindgebruiker heel weinig van ziet. Soms is het wel goed om te weten hoe het allemaal werkt. Vandaar dat ik je toch even deze video wil laten kijken.

WordPress is een open source management systeem. Het management systeem maakt dat je zelf je teksten en afbeeldingen kan managen. Er zijn meer systemen zoals Joomla, Drupal, Wix etc. maar WordPress is heel erg populair vandaar dat je hier veel over hoort. Je hebt zo’n systeem nodig als je niet met code wil werken.

Plugins

Plugins zijn stukjes code die je kan inpluggen op je website. Ze geven extra functionaliteit aan je website. Denk aan een contactformulier of een cookiemelding.

Widgets

Blokken die je op vaste posities in je website kan zetten. Deze kun je vullen met tekst of afbeeldingen. Als je plugins installeert, komen deze vaak als widgets beschikbaar.

Thema’s

Thema ook wel templates genoemd. Het thema het is sausje van je website. Wat de vormgeving bepaald van je website. Het gaat dan om de layout, maar ook de kleuren en lettertypes. Soms komen er ook extra widgets mee speciaal voor het template.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter